James 1,5 år.

Tiden har bara sprungit iväg sedan vi fick träffa James för första gången, 25 April -12. I fredags blev vår lilla stora kille 1,5 år. Under detta halvår som gått sedan James fyllde 1 har han lärt sig så otroligt mycket.Många framsteg visade sig så fort han börjat på dagis. Han förstår så himla mycket mer än vad man tror, även om han ibland väljer att total ignorera mamma och pappas ord. När han leker är han intensiv och fokuserar väldigt mycket på just den specifika leken eller uppgiften som han får.
 
Vi var på 1,5 års kontroll på Bvc idag, till vår stora besvikelse så har Petra, den barnsköterska vi haft sedan James föddes slutat. Älskade Petra!  Istället fick vi en kvinna som heter Åsa, som vi har träffat någon gång tidigare under James besök där. Också en mycket trevlig och rar kvinna.
 
Åsa började med att leka lite med James, bygga med klossar och bygga torn för att se om James kunde göra likadant och härma henne och om han förstod vad hon sa när hon frågade -kan du bygga ihop klossarna James? Det kunde han, och hon blev väldigt imponerad över hur pass bra han tog sig an uppgiften som han blivit tilldelad. Han fokuserade bra och gav inte upp om tornet ramlade ihop utan fortsatte med att bygga upp det på nytt. Det var tydligen också bra. :) Hon berömde även hans motorik och intresse för "pill".
 
Vid detta besök var det även dags för vaccintation mot bla. mässlingen vilket innebar en liten spruta i låret. James blev såklart ledsen när det stack till i benet, men tittade och pillade sedan förundrat på sitt lilla plåster på låret. Sen var allt bra igen och han sprang för att hämta skor, strumpor och byxor.
 
Senare i eftermiddags hade vi vårt allra första utvecklingssamtal på James dagis. mycket spända var både jag och Jimmy på vad de hade att säga om vår lilla stjärna. Även där var allt positivt vilket är till vår stora glädje såklart. Malin som höll i samtalet berättade att James är ytterst sällan ledsen på dagis, han går och leker mest hela tiden och härmar ibland hur andra barn leker.
 
Vid hämtning och lämning går allt super, några få gånger har han blivit lite kinkig precis när jag ska gå ut från avdelningen, men 2 sekunder senare vinkar han glatt och är nog glad över att morsan försvinner så han kan leka med alla kompisar och sina fröknar. :) Han äter alltid bra med mat vilket känns väldigt skönt. Slipper man oroa sig för det.
 
Just nu på dagid håller de på att lära sig om kroppen, hur man är när man är glad och ledsen ex. och dem lär sig var näsan och munnen sitter osv. Det har vi märkt stor skillnad på här hemma! James har lärt sig så otroligt mycket och vuxit i sig själv en hel del känns det som. Vi är så stolta och glada att allt går så bra för vår älskling. Bättre betyg än det vi har fått idag går inte att få. Godkänd från Bvc och godkänd från dagis. Tummen upp!
 
James kan/gör/har vid 1,5 års åldder följande:
 
-är 80,7 cm lång
-väger drygt 11 kilo (ligger under medel, men det var ju ingen nyhet. Han är liten, det vet vi. Han följer SIN kurva perfekt och det var bra sa dem)
-st. 80 i kläder
-st. 5 i blöjor
-sitter gärna på pottan, men med både kläder och blöja
-har bajsat & kissat på pottan 1 gång
-har ca 13 tänder
 
-kan säga  mamma, pappa, mormor, farfar, hej, hej då, tack tack, ja, nej, fläkten, helikopter, gurka, katten
(Detta är ett axplock av alla ord som slinker ur hans lilla mun. Vissa är lättare för honom att uttala än andra, men man förstår i alla fall vad det är som han menar.
-kan peka på magen, näsan, munnen, öronen, foten
-förstår otaliga komandon man ger honom så som -hämta skorna, sätt dig i soffan, plocka undan bilen, stänga av fläkten, tända/släcka lampan m.m.
 
Det händer nya saker varje dag, så helt plötstligt inser man att han kan så mycket och man har ingen koll på när han lärde sig vad. Men en sak är säker han växer och utvecklas, och det i raketfart. Vår älskade lilla stjärna!
Du är det mest värdefulla jag och din pappa har. Du fyller våra dagar med gläjde och frustration ;)
 
Vi älskar dig mest av allt på denna jord, och vi kommer alltid att finnas vid din sida! Puss och kram från mamma och pappa.